Сьогодні отримав свою першу дозу вакцини AstraZeneca (CoviShield), наступна — за 12 тижнів!

С

Дякую львівській ініціативі, що лідери громадської думки можуть подаватись на вакцинацію залишковими дозами.

Зараз багато людей ставить собі питання: вакцинуватись чи ні? А що це за вакцина, а чи безпечна? А хотілось би Pfizer або Moderna, і так далі.

Нові дослідження в США, опубліковані сьогодні вранці, доводять ефективність AstraZeneca на рівні 79% вже після першої дози (!). І те, що препарат забезпечує 100%-й захист від важкого або критичного перебігу захворювання та госпіталізації.

Тому, друзі, якщо маєте змогу, — звичайно, вакцинуйтесь, бо найкращою вакциною є та, яку ви можете отримати саме зараз.

Для мене факт та можливість вакцинації є дуже важливим, оскільки мені особисто таки вдалось не захворіти, проте з початку пандемії майже вся моя родина перехворіла Covid-19, і ця хвороба забрала мого дідуся. Тому я не на словах знаю, наскільки це небезпечно і якими можуть бути наслідки.

На жаль, досить часто доводиться бачити зверхнє ставлення до «масок», «соціальної дистанції» та карантину… люди хочуть думати, що їх це не стосується. Нагадаю, це дуже підступний вірус, і наслідки можуть бути фатальними. Тому, будь ласка, бережіть своїх близьких та будьте здоровими!

P.S.: Запис у додатку «Дія». Так, я знаю про калькулятори та черги на вакцину, і загалом про проблеми з її доставкою в Україну мені теж відомі — тому заздалегідь прошу, притримати іронію та сарказм при собі. Просто, коли збільшать поставки і ситуація покращиться, то не записавшись зараз, ви втратите час потім.

covid19 #вакцинація

Додати коментар

останні дописи